Следвайте Гласове в Протест под мотото България - зона на мира

...
Следвайте Гласове в Протест под мотото България - зона на мира
Коментари Харесай

Шествия в София, Варна и големите градове срещу участието на България във войната в Украйна

Следвайте " Гласове " в 
Протест под мотото " България - зона на мира " и против присъединяване на страната ни във войната в Украйна, се организира в неделя следобяд в София и още няколко огромни градове на страната.

 

Шествия по едно и също време се състояха в Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Силистра, Казанлък, Шумен и Търговище.
Организаторите оповестиха, че излизат на шествието за мир, тъй като " България не дава синовете си ".

" България е зона на мира, тя не взе участие нито с хора, нито с оръжие, наказания, муниции или аварийни елементи в никоя война! България желае мир сред братските нам нации и, преди всичко, завършек на ескалацията на войната. Българската земя е площадка за мирни договаряния, а не за ракети; българите са миротворци, а не пушечно месо! ", споделят те във възванието си в обществената мрежа.
 

Като основатели на похода за мир са посочени жители, както и от " Български народен съвет за мир ", " Свободна и мирна България ", НСС " Св. Георги Победоносец ", Обединение 29 - политически партии и водачи не участват измежду тях.
В София хората, проведени през обществената мрежа и без присъединяване на политици, потеглиха от пилоните на НДК и стигнаха до жълтите павета пред Министерския съвет, като развяваха български флагове, а някои и Самарското знаме.
 

Снимка: Facebook, група " Свободна и мирна България "
Хората се тормозят да не бъдат изпращани български бойци при ескалация на спора.
 


Снимка: Facebook, група " Свободна и мирна България "
 

Снимка: Facebook, група " Свободна и мирна България "
На протестните плакати можеше да се видят апели " Без български момчета в кланицата! ", " Отново Източен фронт!!! - ще минат и без нас ".
Шествието във Варна бе придружено от полиция, униформени и побицейски коли имаше и на останалите места в страната, където се организираха демонстрации. Организаторите настояват по техни данни, че в митинга са се присъединили към 10 000 души в цялата страна.
 


Източници: БНР, dnes.dir.bg
 
 
 
 
 
 
12 Март 202321012 Март 202317412 Март 202365612 Март 2023114312 Март 202317712 Март 2023408Коментариа непеотата и козяк къде блеят?12 Март 2023 17:27ч.
за какво не пресичат такива срамни антидемократични прояви?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023206028 Фев 2023131509 Март 2023145703 Март 20232948
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР